Fogpótlás Szeged központjában

Fogpótlások általában

Azt mindannyian tudjuk, hogy a fogak hiánya az elégtelen rágás miatt gyomorpanaszokat okozhat, hogy ez a mosoly nem nevezhető éppen megnyerőnek, de azt már csak a szakemberek tudják, hogy fogazat még milyen maradandó károkat szenvedhet.

Tovább: fogpótlások általában >>

Koronák, hidak

Ha a fog annyira roncsolódott, hogy a megmaradt foganyag már nem tudja biztonsággal megtartani a belehelyezett tömőanyagot, akkor érdemesebb koronával védeni.

Tovább: koronák, hidak >>

Cirkónium koronák

A fogtechnikai laboratórium a mintakészítést lézer szkennel segítségével digitalizálja, majd speciális szoftver segítségével megtervezi a készítendő fogművet. Ezt követően modem segítségével a külföldi frézcentrum a cirkóniumoxidot vagy formába préseli és színterezi, vagy elő-, illetve teljesen színterezett állapotban, blokkból kifrézeli a korona/híd vázat.

Tovább: cirkónium koronák >>

Csúsztatók, üvegpillérek

Ha a páciensnek az összes foga hiányzik, legegyszerűbben teljes kivehető fogsorral, protézissel pótolható.Ha az egyik, vagy mindkét oldali hátsó foghiánya van az illetőnek, így nincs mihez kötni a rögzített pótlást (hidat), s nem alkalmas implantátum beültetésre sem,akkor logikusan csak részlegesen kivehető pótlás készíthető.

Tovább: csúsztatók, üvegpillérek >>

Porcelán héjak

Ha az elülső frontfogak formájával vagy színével nem elégedett a páciens, elegáns, szép megoldást ad a korrekcióra kerámia héjakkal, úgynevezett fazettákkal történő leplezés.

Tovább: porcelán héjak >>

Csapos fogak

Ha a fog koronai része letöredezett, nem biztos, hogy a megmaradt gyökeret feltétlen el kell távolítani. Amennyiben röntgennel igazolható, hogy a gyökér körüli csontállomány korrekt, nincs gyulladás, a gyökércsatornát meg kell tömni.

Tovább: csapos fogak >>

Fogpótlások csiszolás nélkül

Igen elegáns megoldás egy-két fog pótlására egy új jóval kevesebb foganyag feláldozásával járó eljárás. A hiány melletti fogakat nem szükséges körbecsiszolni, hanem eltávolítjuk az ott lévő töméseket, vagy kis kazettákat alakítunk ki.

Tovább: fogpótlások csiszolás nélkül >>