Fogbeültetés általában

Helyesen műgyökér-beültetésnek nevezzük, mert nem műfogat ültettünk be (implantálunk), hanem valamely álcsontba a foggyökér helyére olyan szövetbarát tartószerkezet kerül, amely úgynevezett csontintegráció révén már megbírja a felépítményt, a majdan egy második lépcsőben felépített fogkoronai részt is.

Fogbeültetéshez használt implantátumokMa a műgyökérbeültetésnek több, mint száz típusa ismeretes, ezek közül a csavarimlantátumok a legismertebbek. Behelyezésük nagyon egyszerű, de ugyanakkor nagy figyelmet és szakmai hozzáértést követel.

Először is fizikális vizsgálatok alapján eldönti a fogorvos, hogy a páciens státusza indokolja-e a beültetés szükségességét, vagy van ésszerűbb megoldás is. Fontos, hogy az illető megfelelő szájhigiénával rendelkezzen, mert ez elengedhetetlen feltétele az implantátum szervülésének. Az implantációk sikertelenségének gyakori oka, hogy az implantátum és az íny határán fertőzés jut be a fogágyba. Ez többnyire kivédhető lenne a tökéletes szájápolással.

Implantátum a bal alsó 5. helyén

Implantátum a bal alsó 5. helyén

A vizsgálatok után röntgen felvétel vagy CT alapján el kell dönteni, hogy megfelelő-e a csont vastagsága és szerkezete. Ha ez megfelelő, úgy a röntgenen történő mérésekkel meg kell határozni az implantátum méretét és tipusát.

A leggyakrabban használt titán csavarimplantátum behelyezésének elve igen egyszerű: egy-egy tipusú (márkájú) csavarhoz megfelelő méretű előfúró szet tartozik. Így pontosan megfelelő méretű lyukat fúr a fogorvos, amelybe pontosan illik a műgyökér (kísértetiesen hasonlít egy tipli befúrásához).

Fogbeültetés: implantátum fúróMegfelelő gépet használva lassú fordulaton, belső hűtésű fúrok segítségével ügyelnie kell, hogy nehogy “megsüsse” a csontot az orvos, mert így annak elhalása, hacsak néhány milliméteren is, az implantátum kilöködését vonná maga után.

Miután az implantátum a helyére került, az ínyt összevarva felette, hermetikusan lezárva 4-6 hónap alatt csontosodik a műgyökér, azaz a csontsejtek az implantátum mesterségesen kialakított vezetősínjeibe furakodnak, rögzítve így a műgyökeret – létrejön a csontintegráció.

alsó hatos hiánya

alsó hatos hiánya

feltárás után az implantátum behelyezése

feltárás után az implantátum behelyezése

gyógyulás után 19 héttel

gyógyulás után 19 héttel

az elkészült kerámia pótlás

az elkészült kerámia pótlás

Magánklinikánk leggyakrabban az az Alpha Bio Tec műgyökeret használja, amelynek ára kicsit drágább az átlagtól, de igen kitünő eredmények születtek használata óta.

Az Alpha Bio Tec több mint 20 éve van jelen az implantológiai piacon. 2008-ban a vállalatot megvásárolta a Nobel Biocare, a világ vezető fogászati implantátum gyártója.

Az Alpha Bio Tec termékei közül kiemelkedik az SPI spirál implantátum. Ez a forradalmian új, szabadalommal védett fogászati implantátum olyan tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik, amelyek megfelelnek az orvosok által támasztott változó igényeknek.

fogászati árakról, és egészségkártya fizetési módokról bővebb felvilágosítást árlistánkban kaphat.

Kapcsolódó oldalak: